Wat vind jij?

Hogeschool Utrecht - Proef website Proef.info School

Onderwijs en onderzoek - Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht biedt binnen de Applied Sciences 3 opleidingen aan: Biologie en medisch laboratoriumonderzoek, Chemie en Chemische technologie. Het is een hogeschool die centraal in Nederland ligt en daardoor voor veel mensen goed te bereiken is. Als je je aanmeldt bij de Hogeschool Utrecht, doorloop je een Studiekeuzecheck. Zo weet je nog beter of de studie van jouw keuze ook goed aansluit bij wat je wil! De Studiekeuzecheck bestaat uit een digitale intake en een matchingsdag. Heb je vragen over de Studiekeuzecheck of vragen over de opleidingen? Stel ze op een open dag!

Bij Hogeschool Utrecht kun je in verschillende richtingen afstuderen. 

Voor Biologie en medisch laboratoriumonderzoek zijn dat de volgende richtingen:

Biomolecular Research: Deze specialisatie draait om onderzoek. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar het ontstaan en genezen van ziektes. Je werkt bijvoorbeeld bij een universitair medisch centrum, of een farmaceutisch bedrijf.

Microbiology: Je onderzoekt micro-organismen en parasieten die ziektes veroorzaken en leert bepalen met welke geneesmiddelen je deze kunt bestrijden. Zo krijg je veel kennis van infectieziekten en het menselijke afweersysteem.

Zoology: Om onderzoek te doen naar het ontstaan van ziektes, naar vaccins of medicijnen is het gebruik van proefdieren soms noodzakelijk. In deze specialisatie leer je hier zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan. Ook is er veel aandacht voor alternatieven voor dierproeven.


Voor Chemie zijn er bij de Hogeschool Utrecht de volgende afstudeerrichtingen:

Analytical Science: Bij deze specialisatie ligt de nadruk op scheidingsmethoden, spectroscopie, elektrochemie en chemometrie. Je kunt een baan vinden bij bijvoorbeeld een waterleidingbedrijf of een onderzoeksgroep van een universiteit of ziekenhuis.

Research and development: Deze specialisatie draait om het ontwikkelen en verbeteren van stoffen, producten en processen. Denk maar aan ozonvriendelijke haarlak of caloriearme zoetstoffen.

Bekijk ook het filmpje over Grasfalt. Hieraan werken studenten Chemische technologie mee.