Wat vind jij?

Hogeschool Rotterdam - Proef website Proef.info School

Overtref jezelf. - Hogeschool Rotterdam

De omgeving van Rotterdam biedt veel kansen en uitdagingen. Denk maar aan de industrie, grote zorginstellingen en alle uitdagingen van een grote stad. De Hogeschool Rotterdam staat hier midden in en biedt studenten een praktijkgerichte opleiding in een goede sfeer. Op het gebied van Applied Science kun je bij de Hogeschool Rotterdam Biologie en medisch laboratoriumonderzoek, Chemie en Chemische Technologie studeren. Voor Biologie en medisch laboratoriumonderzoek en Chemie geldt een numerus fixus. Dat betekent dat er maar een beperkt aantal plaatsen per jaar zijn. Wil je weten of jij een goede kans maakt? Bezoek een open dag en vraag het!

Voor Biologie en medisch laboratoriumonderzoek biedt de Hogeschool Rotterdam de volgende specialisaties:

​Research: ​Deze specialisatie draait om onderzoek. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar het ontstaan en genezen van ziektes. Je werkt bijvoorbeeld bij een universitair medisch centrum, of een farmaceutisch bedrijf.

​Medische Diagnostiek: ​De arts stelt zijn diagnose mede op basis van jouw onderzoeksresultaten. Je onderzoekt patiëntmateriaal, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of medisch laboratorium.

Studeer je Chemie, dan kun je kiezen uit deze specialisaties. 

Analytische chemie:​ Bij deze specialisatie ligt de nadruk op scheidingsmethoden, spectroscopie, elektrochemie en chemometrie. Je kunt een baan vinden bij bijvoorbeeld een forensisch instituut, waterleidingbedrijf of een onderzoeksgroep van een universiteit of ziekenhuis.

​Organische chemie: ​Bij deze specialisatie wordt vooral aandacht besteed aan uitvoeren van syntheses in het laboratorium. Je vindt een baan in grote industriële laboratoria, kleine onderzoeksinstituten of je stroomt door naar een universitaire master.

​Biochemie: ​In deze specialisatie staan chemische processen in levende organismen centraal, zoals eiwitsynthese en enzymkinetiek. Je vindt een baan als bijvoorbeeld genenonderzoeker, milieuonderzoeker of laboratoriummanager.