Wat vind jij?

HZ University of Applied Sciences - Proef website Proef.info School

De persoonlijke hogeschool

University of Applied Sciences; dat is een hele mond vol. Maar het is precies waar HZ voor staat: een hogeschool voor toegepaste wetenschappen. Binnen de opleidingen houdt de HZ rekening met de globalisering van de samenleving. Dat wil zeggen dat mensen steeds internationaler denken, werken en handelen. Handig als je daar tijdens je opleiding al mee te maken krijgt! Studeer je Chemie aan de HZ University of Applied Sciences, dan begin je met een relatief kleine groep eerstejaars. Wil je weten wat dat voor voordelen heeft? Bezoek een open dag en ervaar het zelf!

Binnen de opleiding Chemie kun je kiezen uit de volgende specialisaties:

​Life sciences: ​In deze specialisatie staan chemische processen in levende organismen centraal, zoals eiwitsynthese en enzymkinetiek. Je vindt een baan als bijvoorbeeld genenonderzoeker, milieuonderzoeker of laboratoriummanager.

​Applied chemistry:​ Deze specialisatie draait om het produceren met levende organismen. Je laat bijvoorbeeld bacteriën insuline produceren. Je gaat werken in de medische branche of de voedingsmiddelenindustrie.

Opleidingen op deze school