Wat vind jij?

Saxion - Proef website Proef.info School

Living Technology - Saxion

Saxion bereidt studenten zo goed mogelijk voor op de arbeidsmarkt of om een eigen ondernemen te starten. Technologie staat bij Saxion niet los, maar is onderdeel van het alledaags leven. Technologie is overal en heeft invloed op bijna alles wat we doen. Vandaar: living technology. Saxion heeft vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Enschede. In Deventer worden de opleidingen Biologie en medisch laboratoriumonderzoek en Chemie gegeven. In Enschede worden naast deze twee opleidingen ook Biotechnologie, Chemische technologie, Forensisch onderzoek en Technische natuurkunde gegeven. Een heleboel opleidingen om uit te kiezen dus! Forensisch onderzoek heeft een numerus fixus. 

Dat betekent dat er maar een beperkt aantal plaatsen per jaar is. Heb je vragen over de numerus fixus van Forensisch onderzoek of over de andere opleidingen? Bezoek Saxion tijdens een open dag!

Binnen Biologie en medisch laboratoriumonderzoek kun je kiezen uit de volgende specialisaties.

​Research:​ Deze specialisatie draait om onderzoek. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar het ontstaan en genezen van ziektes. Je werkt bijvoorbeeld bij een universitair medisch centrum, of een farmaceutisch bedrijf.

​Medische Diagnostiek:​ De arts stelt zijn diagnose mede op basis van jouw onderzoeksresultaten. Je onderzoekt patiëntmateriaal, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of medisch laboratorium. 

Voor Chemie kun je bij Saxion kiezen uit deze richtingen:

​Analytische chemie: ​Bij deze specialisatie ligt de nadruk op scheidingsmethoden, spectroscopie, elektrochemie en chemometrie. Je kunt een baan vinden bij bijvoorbeeld een forensisch instituut, waterleidingbedrijf of een onderzoeksgroep van een universiteit of ziekenhuis.

​Organische chemie:​ Bij deze specialisatie wordt vooral aandacht besteed aan uitvoeren van syntheses in het laboratorium. Je vindt een baan in grote industriële laboratoria, kleine onderzoeksinstituten of je stroomt door naar een universitaire master.

​Nanotechnologie: ​Nanotechnologie speelt een steeds grotere rol in ons leven. Of het nu om voedsel, medicijnen, milieu, cosmetica of elektronica gaat: nanotechnologie is de technologie van de toekomst! 

Binnen Technische natuurkunde heb je de volgende mogelijkheden:

​Applied Physics: Bij deze richting kies je voor technisch natuurkundig onderzoek of voor doorstuderen aan de universiteit.

​Enabling Physics: ​Bij Enabling Physics verdiep je je verder in de nanotechnologie, duurzame energie, medische fysica of mechatronica.