Wat vind jij?

De Haagse Hogeschool - Proef website Proef.info School

Met een open blik - De Haagse Hogeschool

​De Haagse Hogeschool heeft verschillende vestigingen in Den Haag en Delft. De opleiding Chemische technologie wordt in Den Haag gegeven en Technische Natuurkunde wordt in Delft gegeven. Chemische technologie is aan de Haagse Hogeschool een opleiding die veel internationale studenten trekt. De opleiding wordt dan ook volledig in het Engels aangeboden. Technische Natuurkunde volg je in het Nederlands. De opleidingen zijn beide relatief klein, met minder dan 100 eerstejaars per jaar. Wil je weten hoe het voelt om in een grote stad toch een kleinschalige opleiding te volgen? Of vraag je je af of je een volledig Engelstalige opleiding wel ziet zitten? Bezoek een open dag en stel je vragen!

Bij de Haagse Hogeschool ligt de nadruk bij Chemische technologie op Food engineering. Dat betekent dat jij je richt op procestechnologie in de levensmiddelenindustrie. Denk aan de processen om de bier, zuivel of bijvoorbeeld chocolade op fabrieksschaal te produceren.

Als je bij De Haagse Hogeschool Chemische Technologie studeert, kun je je specialiseren in de volgende richtingen:

​Food engineering:​ Jij richt je op procestechnologie in de levensmiddelenindustrie. Denk aan de processen om de bier, zuivel of bijvoorbeeld chocolade op fabrieksschaal te produceren.

​Chemical engineering:​ Bij Chemical engineering richt jij je als procestechnoloog juist op chemische processen van brandstoffen en bijvoorbeeld kunststoffen.