Biomedische Technologie
proef_opleiding_all_posts

Ontwikkel oplossingen voor medische uitdagingen

Biomedische Technologie

De opleiding Biomedische Technologie

Oplossingen voor gezondheidsproblemen zijn steeds vaker technologische middelen. Van een seintje op je Fitbit, wanneer je meer zou moeten bewegen, het op afstand uitlezen van pacemakers tot het ontwikkelen van een beademingsapparaat. Zie jij kans om met technologie de gezonde mens gezond te houden en de zieke mens beter te maken? Dan is de nieuwe opleiding Biomedische Technologie echt iets voor jou! Als biomedisch technoloog werk je op het snijvlak van techniek, de menselijke biologie en medische kennis.

Hoe bevalt de opleiding?

Bekijk wat studenten vinden van de opleiding Biomedische Technologie.

studieorientatie icoon Biomedische Technologie studeren in Amsterdam Indicatie dat de post een filmpje is
Hbo | Techniek & Ontwerp
Studie
Biomedische Technologie studeren in Amsterdam
Lisanne en Lucky laten je kennismaken met de opleiding.
Bekijk het filmpje
studieorientatie icoon Lema vindt Biomedische Technologie top! Indicatie dat de post een filmpje is
Hbo | Techniek & Ontwerp
Studie
Lema vindt Biomedische Technologie top!
Loop een dagje met haar mee tijdens haar studie.
Bekijk het filmpje
studieorientatie icoon Virtual tour Biomedische Technologie Indicatie dat de post een filmpje is
Hbo | Techniek & Ontwerp
Instituut
Virtual tour Biomedische Technologie
Hier loop je rond aan de Hogeschool van Amsterdam.
Bekijk het filmpje

Waar kun je opleiding volgen?

Bekijk de instelling die Biomedische Technologie aanbiedt.

Hogeschool van Amsterdam

Tafelbergweg 51

1105BD Amsterdam

Welke beroepen hebben biomedische technologen?

Na het afronden van de opleiding ontvang je het diploma Biomedische Technologie en mag je de titel bachelor of science voeren. Je kunt dan direct aan de slag in het werkveld. Je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren.

De wereld van de biomedische technologie is een heel veelzijdig en groeiend gebied. Er worden steeds meer technologieën ontwikkeld en na je opleiding kun je bij diverse bedrijven en organisaties aan te de slag om te zorgen dat dit op een goede manier gebeurt.

Omdat het vak zo veelzijdig is kun je terecht komen in verschillende functies. Je kunt hierbij denken aan een technische baan als biomedical product engineer. Je bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt dan nieuwe producten en diensten voor de medische markt. Bijvoorbeeld bij bedrijven die werken aan sensortechnologie voor diagnose op afstand of elektronica (wearables of implantaten) die behandeling ondersteunt. Ben je meer geïnteresseerd in data? Dan kun je als programmeur aan de slag bij bedrijven die zich richten op de toekomst van technologie. Wil je meedenken over hoe je grote vraagstukken binnen het thema gezondheid kunt oplossen in de toekomst? Dan is een baan als consultant misschien iets voor jou.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een paar voorbeelden van organisaties waar je na je opleiding terecht zou kunnen komen zijn: TNO, Philips Medical en Medtronic. Maar je kunt ook aan de slag bij (academische) ziekenhuizen, revalidatieklinieken of je eigen bedrijf beginnen als biomedisch-technische start-up!

Verder studeren
Je bachelordiploma Biomedische Technologie is ook een goede basis om verder te studeren. Welke master je kunt doen, hangt af van de hogeschool of universiteit waar je de master wilt volgen. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma. Meer informatie daarover vind je bij de betreffende universiteit.

Enkele voorbeelden die goed aansluiten op deze bachelor zijn de masters Biomedical Engineering, Biomedical Technology and Physics, Technical Medicine, Health Sciences, Biomedical Sciences en Medical Engineering.

Wat doen biomedische technologen?

Bekijk wat afgestudeerden van de opleiding Biomedische Technologie voor werk doen.

studieorientatie icoon Ben jij de verbindende factor? Indicatie dat de post een filmpje is
Hbo | Techniek & Ontwerp
Beroep
Ben jij de verbindende factor?
Een biomedisch technoloog moet van veel markten thuis zijn.
Bekijk het filmpje

Bekijk ook de andere Applied Science opleidingen