Wat vind jij?

Technische Natuurkunde (voltijd) - Proef website Proef.info Verhalen

Technische Natuurkunde (voltijd)

Onderzoek en experimenteren: rode draad door de opleiding Technische Natuurkunde

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen van nanotechnologie? Of nieuwsgierig naar de werking van een 3D-tv? Of wil je alles weten over nieuwe medische apparatuur, zoals een camerapil? Dan is Technische Natuurkunde echt iets voor jou!

Bij de opleiding Technische Natuurkunde ligt de nadruk op het toepassen van natuurkundige verschijnselen in de techniek, zoals straling in een magnetron of omzetting van zonnecellen in energie. Het is een opleiding met een hoog praktijkgehalte, waarin veel aandacht wordt besteed aan onderzoek, experimenteren en automatiseringstechnieken.

Natuurkunde aan de basis van nieuwe producten

In veel alledaagse producten wordt gebruik gemaakt van natuurkundige verschijnselen. Binnen de techniek staat de natuurkunde dan ook vaak aan de basis van nieuwe producten, technieken, energiebronnen en meetmethoden. Natuurkunde omvat richtingen als energie- of lasertechniek, optica en akoestiek.

Vind jij het leuk om proefjes te doen en te rekenen (m.b.v. computers) aan natuurkundige verschijnselen en toepassingen? Dan is de opleiding Technische Natuurkunde echt wat voor jou!

De opleiding Technische Natuurkunde heeft een actieve studievereniging: sv WATT