Wat vind jij?

Bedreigde dieren op het spoor - Proef website Proef.info Verhalen

Bedreigde dieren op het spoor

​Naam: Boyd Timmermans 
Opleiding: Forensisch onderzoek
Stage: Stagiair moleculaire biologie bij Naturalis; ik doe onderzoek naar bedreigde/verboden diersoorten in traditionele Chinese medicijnen mbv ‘next gen’ DNA-technieken.

Maandag: 
Twee medestagiairs presenteren hun onderzoek van de aflopen 9 maanden en we hebben een nieuwe stagiair. De week belooft druk worden, de finale analyse staat gepland! Eerst moeten de laatste reacties hiervoor worden gedaan. Dus hup, het laboratorium in, alles moet voor woensdag klaarstaan.

Dinsdag: 
Meteen het lab in. Niet alle referentiesets zijn klaar, dus dat wordt doorwerken… van het ene naar het andere laboratorium om te kijken of alle reacties gelukt zijn en we er verder mee kunnen. Yes! De referentiesamples kunnen worden opgestuurd voor analyse.

Woensdag: 
De (eerste) dag van de Ion-torrentanalyse, na 12 weken voorbereiden is het eindelijk zo ver! Samen met een medewerker ga ik de run inzetten. Eerst moeten alle samples worden opgeschoond en gekoppeld aan een sphere – de koppeling duurt 8 (!) uur. Morgen verder.

Donderdag: 
Na een kwaliteitscontrole van de gekoppelde spheres kunnen we verder met het doorlopen van alle voorbereidingsstappen. Het apparaat moet wel drie keer schoongemaakt worden, lijkt het… na het laden van de chip en het doorlopen van alle stappen zijn we eindelijk zo ver. Tot morgen wachten op de resultaten.

Vrijdag: 
De resultaten zijn binnen en op het eerste gezicht zijn ze goed! De chip was goed geladen en de andere parameters zien er ook prima uit. Met een computerscript worden de reads door een databank gehaald, na het weekend weten we dan wat er aanwezig is. Weekend!