Wat vind jij?

De week van Rebecca, student - Proef website Proef.info Verhalen

De week van Rebecca, student

image
Naam: Rebecca van Ham
Leeftijd: 20
Opleiding: Chemie

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik op de middelbare school altijd heel gefascineerd was door de scheikunde. Toen ik er achter kwam dat ik er ook nog eens goed in was, was de keuze voor mij snel gemaakt!
Wat vind je het leukste aan je opleiding?
Het leukste aan mijn opleiding vind ik natuurlijk het praktijk gedeelte. Het proefjes doen, het onderzoeken en op het lab bezig zijn!

Dag 1
Hallo iedereen!
Vandaag is voor mij een nieuwe schoolperiode van start gegaan. Ik heb vandaag dan misschien wel een les-vrije dag, maar dat wil niet zeggen dat ik vrij ben! Na een lange procedure van aanmelden voor vakken en het downloaden van alle readers kan ik nu dan eindelijk zien wat ik precies ga doen deze periode. Ik ga een zonnecel bouwen! Nouja, niet helemaal. Om precies te zijn ga ik werken aan het maken van een folie dat het licht van de zon om zet in energie. Hierover later meer!

Morgen leer ik mijn nieuwe werkgroepje kennen. Dit zijn de mensen met wie je elke week gaat vergaderen over de prof-taak, het project waar iedereen die periode aan werkt. In ons geval is dit duurzame energie, vandaar de zonnecel. Een iemand uit mijn groepje ken ik al, wat toch altijd wel fijn is :)

Verder veel onbekende stof deze periode! Ben benieuwd… Ik zal ook proberen zo veel mogelijk foto’s te plaatsen deze week, zodat jullie kunnen zien hoe het er allemaal aan toe gaat bij ons op het HBO!

Dag 2
Vandaag mijn nieuwe projectgroepje ontmoet! Ik had al vrij snel door dat ik een groepje vol harde werkers heb deze periode. De vergadering verliep vlot, en het was meteen duidelijk wat iedereen ging doen. Onze begeleidende docent hoefde maar vrij weinig toe te voegen, in tegenstelling tot de vorige periodes, waar de docent het voortouw nam. Mijn projectpartner voor deze periode is Marijke. Met haar ga ik dus al mijn lab-werk doen, en het eindverslag voor dit project schrijven! Haar kende ik al van vorige prof-taken, dus het leek ons gezellig om samen te gaan werken.

Nadat ik vanuit mijn rijles rond 4 uur werd afgezet op school heb ik nog even wat vrienden uit mijn eerste projectgroepje opgezocht in de soos (sociëteit, gebouw van de studentenvereniging). Dit is in ons geval een kleine kroeg onder de school, waar we vaak tussen de lessen, en soms zelfs op vrije dagen naartoe komen om gezellig bij te kletsen, tosti’s te eten en een drankje te doen. Na een half uurtje bijgekletst te hebben was het toch echt tijd voor les. Van half 5 tot 6 was het tijd voor de projectvergadering.

Vanaf morgen begint het echte leven weer. De gewone lessen, praktijklessen en colleges zullen ook voor mij weer beginnen! Voor morgen staat thermodynamica op de planning, en voor donderdag proftaak workshop, structuurchemie, projectvergadering, en organische synthese. En niet te vergeten: Donderdagstart! De Donderdagstart is elke eerste donderdag van een nieuwe periode, en wordt georganiseerd door onze studentenvereniging. We verzamelen ons dan met z’n alle bij de soos, en gaan vervolgens met iedereen gezellig wat drinken in het centrum! Ik kan nu al niet wachten!

Dag 3
image

Vandaag mijn eerste echte les van de periode gehad. Thermodynamica.. pittige stof! Veel verschillende formules en heel veel rekenen! Daarna heb ik mijn voorbereidingen voor morgen gedaan: het labjournaal voorbereiden. Dit is heel belangrijk als je op het lab moet staan, want daar staat je experiment in uitgewerkt. Wat je moet doen, wat je nodig hebt, wat je moet doen als het misgaat, alles staat er in geschreven. Althans, als je het hebt voorbereid. Een goede voorbereiding is het belangrijkste in de Chemie. Morgen een lange dag, van kwart voor 9 tot kwart voor 7! Jaja, ook dat soort dagen zitten er tussen…

Dag 4
Hallo iedereen!
Vandaag een hoop vakken voor het eerst gehad. Veel nieuwe dingen geleerd! In het tussenuur nog even gezellig bijgekletst in de soos. Na de laatste les snel naar huis gefietst om te eten, want deze avond was het zo ver.. Donderdagstart! Na het omkleden en het inpakken snel weer naar het centrum gefietst en de spullen afgezet bij mijn klasgenootje, waar ik bleef slapen. Hierna zijn we met z’n alle samengekomen en naar de stad vertrokken! Het is uiteindelijk een supergezellige avond geworden!