Wat vind jij?

Ik vond op de middelbare school biologie en scheikunde erg leuk. - Proef website Proef.info Verhalen

Ik vond op de middelbare school biologie en scheikunde erg leuk.

Afstudeerjaar: 2008
Vervolgstudie: Master Medisch farmaceutische wetenschappen, afgestudeerd in augustus 2011
Huidige baan: PhD student bij de humane genetica LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum)

In welke vakken vond je leuk tijdens je middelbare school periode?
Ik vond op de middelbare school biologie en scheikunde erg leuk. Voornamelijk de praktische dingen die tijdens deze vakken aan de orde kwamen vond ik zeer interessant. Dit was de reden waarom ik voor BML heb gekozen.

Mijn huidige baan 
Ik doe onderzoek naar paragangliomen, dit zijn vaatrijke neuro-endocriene tumoren en zijn afkomstig van paraganglia. Paragangliomen kunnen van hoofd-halsgebied tot bekken ontstaan en zijn zeldzame tumoren. Paragangliomen komen sporadisch voor of in het kader van een familiair syndroom. Mutaties in succinaatdehydrogenase (SDH), kunnen paragangliomen veroorzaken. Het is op dit moment niet helemaal duidelijk hoe deze mutaties precies leiden tot paragangliomen en dat is wat wij gaan onderzoeken. Dit doen we aan de hand van in vitro werk waarbij we specifieke genen uitschakelen in tumorcellen om te kijken wat voor effect dit heeft op bijvoorbeeld de groei van de tumorcellen. 

Andere werkzaamheden in het lab zijn op dit moment voornamelijk pcr en immunohistochemie op tumorweefsel om specifieke mutaties aan te tonen.

Goede carrièremogelijkheden?
Het is wel lastiger om in deze tijd een baan te vinden, maar er zijn nog steeds genoeg interessante PhD projecten waar je op kunt solliciteren wanneer je een carrière in het onderzoek wilt. Ook zijn er nog genoeg banen in de farmaceutische industrie wanneer je niet meer in het lab wilt werken. 

Tip voor aankomend studenten?
Ga op stage in het buitenland! Je er veel van en het staat goed op de cv, wat in je voordeel kan werken tijdens het solliciteren.


 

Share your talent. Move the world.

Net als Attje iets betekenen voor anderen door onderzoek, een project of anderszins? Dan ben je met een 'Life Science' studie erg op je plek. Klik op de linkjes om te zien wat huidige stud​enten of onze docenten doen voor een betere wereld.

​Attje Hoekstra