Wat vind jij?

Alle testen die ik verricht gebeuren zeer nauwkeurig, dit mag je ook verwachten. - Proef website Proef.info Verhalen

Alle testen die ik verricht gebeuren zeer nauwkeurig, dit mag je ook verwachten.

Afstudeerjaar: 2011

Deze vakken vond ik tijdens mijn havo opleiding leuk: uiteraard Biologie en Scheikunde
Huidige baan: Sinds oktober werk ik als Farmaceutisch Analist op het Lab van de Apotheek in het Martini Ziekenhuis Groningen.

Mijn huidige baan ...

Als Farmaceutisch Analist ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van grondstoffen en medicinale bereidingen. Dat wil zeggen dat ik medicijnen zoals infusen, capsules, zetpillen, dranken controleer op chemische zuiverheid, gehalte, pH enz. Ook controleer ik op steriliteit en monitor ik op micro-organismen.

Alle testen die ik verricht gebeuren zeer nauwkeurig en professioneel, dit mag je ook verwachten als het materiaal bestemd is voor de patiënt. Het werk is zeer divers en bestaat uit veel kleine en grotere met name chemische analyses. Van ouderwetse reageerbuisproeven tot HPLC, GC, IR- en UV spectrofotometrie.

Op het lab worden ook medicijn-bloedspiegels van patiënten bepaald. Zo ook de toxicologie bij opgenomen patiënten waarbij we bijvoorbeeld kijken wat iemands alcoholpromillage is of bepalen we GHB en bijna alle andere drugs. Hoewel het voor de patiënt zelf soms minder leuk is, is het als analist reuze interessant en gaaf om te doen.

Goede carrièremogelijkheden?

Omdat ik mijn stage en afstuderen heb gedaan in Swansea/Wales, heb ik vanuit het buitenland al gesolliciteerd op vacatures in de life sciences. Toch was het makkelijker toen ik eenmaal terug was. Ik heb maar een maand zonder werk gezeten en ben na mijn tweede gesprek aangenomen.

Deze baan bestaat voornamelijk uit routinewerk maar is toch zo veelzijdig en uitdagend dat ik het er prima naar mijn zin heb ook al ben ik meer opgeleid als researcher in biochemie/biotechnologie. Wellicht dat ik nog weer terug het onderzoek in ga, voor nu kan ik nog flink werkervaring opdoen als (klinisch) farmaceutisch analist.

Share your talent. Move the world.

Net als Caspar iets betekenen voor anderen door onderzoek, een project of je werk? Dan ben je met een 'Life Science' studie erg op je plek. Klik op de linkjes om te zien wat huidige studenten of onze docenten doen voor een betere wereld.​ 

https://www.hsleiden.nl/biologie-en-medisch-labora...