Wat vind jij?

Haal meer uit je studie met het Honours talentprogramma - Proef website Proef.info Verhalen

Haal meer uit je studie met het Honours talentprogramma

Hoe heb jij je Honours talentprogramma ingevuld?
Mijn interdisciplinaire deel ga ik volgen bij het Instituut voor Rechtenstudies, hier begin ik binnenkort mee. Voor het communitydeel geef ik zelfstandig practicum aan onder andere chemie -studenten. In de afgelopen Masterclasses hebben we het over een manier gehad om van een ei-allergie af te komen. Het eerste deel van de Masterclass bestond voornamelijk uit onderzoek doen en vanaf nu gaan we aan de slag in het laboratorium. Mijn onderzoekdeel ga ik volgend jaar doen, het liefst doe ik dit bij de bloedbank Sanquin.

Waarom heb je hiervoor gekozen? 
Vorig jaar was ik aanwezig bij een voorlichting over het Honours Talentprogramma, dit sprak mij erg aan. Omdat ik als vwo'er redelijk makkelijk mijn studie doorloop, is dit een goede manier om meer uit mijn studie te halen.

Wat zijn volgens jou de voordelen van een Talentprogramma?
Dit programma is erg geschikt om je kennis te verbreden door meer over je eigen vakgebied en dat van anderen te weten te komen. Daarnaast leer je veel andere studenten met ambitie kennen. Uiteraard is het ook mooi voor je CV.

Wat erg leuk is aan het talentprogramma is dat je veel zelfstandig mag regelen, je krijgt veel vrijheid om het programma zo in te vullen zodat het bij je past.

Heb je al enig idee wat je na je studie wil doen?
Na deze opleiding ga ik waarschijnlijk in Amsterdam verder studeren. Daar wordt een master aangeboden in Oncologie, dit sluit aan bij mijn wens om later onderzoek te doen naar kanker.

Wil je nog iets kwijt?
Tijdens het programma krijg je veel begeleiding en worden je vragen goed beantwoord. Zo had ik zelf moeite om van start te gaan toen ik aan het programma begon. Mijn coördinator heeft me hiermee erg goed geholpen.​

Zoya Kikhtyak​