Wat vind jij?

Affordable loss: wat geef je op om je doel te bereiken? - Proef website Proef.info Verhalen

Affordable loss: wat geef je op om je doel te bereiken?

Hoe heb jij de verschillende lijnen ingevuld?

Mijn interdisciplinaire deel heb ik gevolgd bij de Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek, hier heb ik geleerd om op een creatievere manier naar problemen te kijken. Voor de communitylijn geef ik bijles en examentraining aan havo-5-leerlingen. In de afgelopen Masterclasses lag de nadruk vooral op meer biologische dan chemische onderwerpen, zo zijn we bezig geweest met een biogasreactor. Mijn onderzoeksdeel heb ik gedaan bij een bedrijf, Polyganics. Ik heb daar meegewerkt aan biologisch afbreekbaar neusschuim dat het bloeden stelpt bij een bloedneus of een neuswond.

Wat zijn volgens jou de voordelen van een Talentprogramma?
Je leert voornamelijk om vanuit een ander perspectief en op een creatievere manier naar dingen te kijken. Omdat er via de interdisciplinaire lijn contact is met studenten van andere schools kom je in aanraking met meerdere invalshoeken om een probleem te benaderen.

Wat heb je later aan wat je nu leert?
Tijdens het programma heb ik kennisgemaakt met het principe 'affordable loss'. Dit betekent dat je goed moet afwegen hoeveel tijd en moeite je ergens in stopt omdat het dat wel waard moet zijn. Jij bepaalt wat je op wilt geven om je doel te bereiken. Ik denk dat deze kennis hiervan goed bruikbaar is voor mijn verdere carrière.

Wat vind je het leukste om te doen?
Het leukste onderdeel van het programma vind ik het lesgeven aan havo-5 scholieren. Omdat ik mijn vakgebied zelf erg interessant vind, is het leuk om scholieren hier meer over te kunnen vertellen. Ik vind het een uitdaging mijn kennis zo efficiënt mogelijk over te dragen.

Heb je al enig idee wat je na je studie wil doen?

Als ik klaar ben met mijn studie dan wil ik nog verder studeren in de richting Chemie. Dit ga ik het liefst doen aan een buitenlandse universiteit.

Erik Cornel