Wat vind jij?

Zoeken naar oplossingen voor hedendaagse problemen. - Proef website Proef.info Verhalen

Zoeken naar oplossingen voor hedendaagse problemen.

​​'Ik heb voor de opleiding Chemie gekozen, omdat het een hele brede opleiding is. Je kunt er in veel vakgebieden mee aan de slag. Ook is chemie meer dan alleen in

een lab staan, voor mij is chemie zoeken naar de oplossingen voor hedendaagse problemen.

Ik volg het reguliere 1e jaars programma. Dat houdt vooral basisvorming in. Hoe zit een atoom in elkaar en hoe blijft een molecuul bij elkaar. Je maakt kennis met een aantal analytische apparaten en leert hoe je kan bewijzen of deze resultaten kloppen of niet. De opleiding is in het eerste jaar nog niet erg maatschappelijk betrokken omdat je eerst bepaalde basisvaardigheden moet hebben voordat je aan grote problemen kunt "knutselen".

Je kunt zelf wel naast de opleiding maatschappelijk actief worden bij bijvoorbeeld de studievereniging Equilibrium wat je de mogelijkheid bied om o.a het introductiekamp te organiseren, of lezingen of gezellige borrels. Daarnaast is er nog het C.v.L. die een bar in het schoolgebouw heeft waar je eventueel als tapper aan de gang kunt.

Als je veel ambitie hebt dan is deze opleiding zeker een goede keuze. Niet alleen staat de school hoog aangeschreven, het biedt ook meerdere studietrajecten aan die je de mogelijkheid bieden om meer vaardigheden te leren dan het reguliere programma.

Haal je dit zogenaamde talentprogramma van 30 extra studiepunten, dan komt dit natuurlijk op je diploma te staan. Zelf ben ik van plan het honoursprogramma te gaan volgen, omdat dit je de mogelijkheid bied om je te verdiepen in de stof en onderzoek te doen tijdens je studie.

Als je volgend jaar besluit te gaan studeren bij de Hanzehogeschool Groningen dan raad ik je aan op kamers te gaan. Op deze manier leer je veel nieuwe mensen kennen, het is makkelijker met school (je kan dan namelijk iedere dag een stuk langer uitslapen en dat is best fijn) en je kunt veel vaker naar de borrels, lezingen en excursies van de studievereniging Equilibrium wat natuurlijk harstikke gezellig is!'

Bas Groothuis