Wat vind jij?

Studente Marloes Kleton - Proef website Proef.info Verhalen

Studente Marloes Kleton

Ik ben Marloes Kleton, ik ben 20 jaar en eerstejaarsstudente van de voltijdopleiding Chemie. Ik heb voor Inholland gekozen omdat het goed te doen is qua reistijd en  één van de weinige hogescholen die de opleiding Chemie aanbiedt.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik nieuwsgierig en onderzoekend van aard ben. Uiteindelijk wil ik graag in een analytisch laboratorium onderzoek verrichten en zo diverse experimenten uitvoeren en verbeteren.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?

Na het behalen van mijn havo-diploma wist ik nog niet zo goed wat voor opleiding ik moest gaan doen. Daarom ben ik eerst mijn vwo-diploma gaan halen. Daarna ben ik naar de Universiteit van Amsterdam (UvA) gegaan om een opleiding Scheikunde te gaan volgen. Door de vele theoretische vakken en het gebrek aan praktijk ben ik naar een hbo-opleiding gaan zoeken. Zodoende ben ik bij deze studie uitgekomen en in 2009 in de tweede periode ingestroomd bij Inholland.

Is het hbo een groot verschil met de opleiding die je hiervoor hebt gedaan?

Vergeleken met een universitaire opleiding is het verschil vrij groot, vooral omdat de lesstof makkelijker te begrijpen is. Ik werk en leer erg prettig op deze manier.

Wat vind je van je opleiding tot nu toe?

Deze opleiding bevalt mij zeer goed en ik vind vooral de zelfstandigheid erg prettig. Wat ik het leukste vind is de omgang met de docenten van mijn opleiding. Er heerst een vriendschappelijke sfeer en dat vergemakkelijkt  het contact tussen student en docent.

Welke richting zou je op willen met je studie?

Ik wil heel graag de analytische kant van scheikunde gaan ontdekken. Door de praktijkdagen tijdens mijn studie merkte ik dat ik erg praktijkgericht ben. Ik vind het heerlijk om van negen tot vijf uur in het lab te staan, puur om experimenten uit te voeren variërend van routinewerk tot nieuw onderzoek.

Waar heb je stage gelopen of waar zou je stage willen lopen?

Binnenkort heb ik een sollicitatiegesprek voor een stageplaats bij Loders Croklaan in Wormerveer. 

Bij welk bedrijf zou je na het afronden van je opleiding willen werken?

Mijn interesses liggen vooral bij analytische chemie hierbij kun je denken aan polymerisatie, vetten en oliën, geur- en kleurstoffen en forensisch onderzoek. Wanneer ik bij een bedrijf kan werken waarbij één (of meer) van deze onderwerpen voorkomt in de bedrijfsbeschrijving, ben ik al tevreden.

Als alles mogelijk is, wat zou dan je opleidingsgerelateerde droombaan zijn?

Wanneer alles mogelijk zou zijn, zou ik graag tijdens één van de banen die ik bij de vorige vraag genoemd heb gewoon door willen leren en minstens nog een masteropleiding voltooien. 

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?

Je moet door kunnen zetten en dieper na kunnen denken over de lesstof. Maar het belangrijkste in dit vak is het vertrouwen, het voortdurend open staan voor ontwikkelingen in het vakgebied en een beetje eigenwijs zijn.

Waarom zou jij deze opleiding aanraden?

Ten eerste is het een zeer veelzijdige opleiding. Ik ben zelf vaak snel uitgekeken op een onderwerp, maar deze opleiding is mij na twee jaar nog geen één keer gaan vervelen. Ten tweede is Chemie het heden én de toekomst in de carrièrewereld. Veel bedrijven bieden mogelijkheden tot een goede baan en er zijn gigantisch veel mogelijkheden om een baan te vinden in de chemische industrie.

Wat is jouw tip voor aankomende studenten?

Maak je taken zo snel mogelijk, laat niets opstapelen en volg de colleges. Hoe onbelangrijk ze soms ook mogen lijken, ze hebben vaak meer nut dan dat je eigenlijk had gedacht. Volg je studie zolang je er plezier in hebt, maar laat het niet vallen bij de eerste beste tegenslag.