Wat vind jij?

Ik heb de leukste en mooiste baan van de wereld! - Proef website Proef.info Verhalen

Ik heb de leukste en mooiste baan van de wereld!

De afgestudeerde Chemie-studente Miriam is neurowetenschapper bij het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen. “Mijn opleiding was erg interessant, vooral vanaf het moment dat ik mij kon specialiseren. Biochemische vakken, DNA-technologie en het labwerk waren echt mijn ding.” Na haar afstuderen in 2003 volgde Miriam de master Oncologie en in  2011 promoveerde ze met onderzoek naar een mogelijk nieuwe therapie voor de ziekte Multiple Sclerose.


“Ik werk nu als neurowetenschapper en doe veel onderzoek. Die onderzoeken zijn gericht op stamcellen in de hersenen en neurologische aandoeningen als Parkinson en Alzheimer. Daarnaast begeleid ik onderzoekers in opleiding en houd ik mij bezig met het aanvragen van subsidies voor onderzoeken. Verder houd ik regelmatig lezingen over mijn vak en schrijf ik wetenschappelijke artikelen.”

Miriam: “In 2011 ben ik benaderd door de VPRO. Zij hadden gehoord van één van mijn presentaties tijdens een congres. Naar aanleiding daarvan besloot Labyrint een uitzending te maken over schade na het koppen van voetballen en stamcellen in de hersenen van mensen met Parkinson of Alzheimer. Dat is mijn specialisatie en daarom mocht ik in de studio komen.”

Miriam ziet haar opleiding als de fundering voor haar dagelijkse werk. “De opleiding aan de HZ is praktisch ingesteld en daar heb je veel meer aan dan wanneer je direct naar de universiteit gaat. Na je opleiding kun je je natuurlijk altijd verder specialiseren. Kijk maar naar mij! Ik heb echt de leukste en mooiste baan van de wereld!”