Wat vind jij?

Met Life Sciences werk je voor mens en milieu. - Proef website Proef.info Verhalen

Met Life Sciences werk je voor mens en milieu.

"Stuart is tweedejaars en koos de specialisatie Life Sciences. Hij houdt zich bezig met virussen, micro-organismen, en DNA maar ook met planten en mensen. “Met Life Sciences lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van kennis en technologieën in dienst van mens en milieu. Dat is echt interessant. DNA-technologie boeit me het meest. Vakken die zich puur richten op chemie vind ik iets minder. De HZ is een leuke school. De sfeer is net als op de middelbare school. Niet al te groot, persoonlijk en betrokken docenten die verder kijken dan alleen je cijfer.”


“Vorig jaar ging het vooral over bacteriën, planten en dieren. Ik wilde meer weten van schimmels en na dit overlegd te hebben met mijn leraar, kon ik starten met een eigen project. Ik heb echt uren doorgebracht in het lab om mij te specialiseren. Dat was ontzettend leerzaam.” 

Omdat hij al genoeg kennis en ervaring had opgedaan tijdens zijn voorgaande studies, kan Stuart de studie in drie jaar afronden in plaats van in vier. Momenteel volgt Stuart zijn minor bij de universiteit in Wageningen. Hij volgt daar vijf vakken naar keuze. “Hierna ga ik een master Moleculair Life Sciences doen aan de universiteit in Wageningen. Dit duurt twee jaar. Daarna wil hij zijn PhD halen (Doctor of Philosophy). “Ik wil later graag gaan lesgeven op een universiteit en daarnaast zelf onderzoek doen. Dat is voor mij de ideale combinatie.”

Tip van Stuart aan toekomstige Chemie-studenten:

“Volg zoveel mogelijk lessen en maak je keuzes bewust. Ben je niet tevreden met je studie, dan gaat het niet lukken. Ik spreek uit ervaring, je kunt alleen slagen als je 100% achter je keuze staat."