Wat vind jij?

Wereldse ervaringen tijdens stage in Nieuw-Zeeland. - Proef website Proef.info Verhalen

Wereldse ervaringen tijdens stage in Nieuw-Zeeland.

Mariëlle is net afgestudeerd in Chemie op de HZ.  Tijdens haar opleiding koos Marielle voor de specialisatie Life Sciences. Zij houdt zich bezig met virussen, micro-organismen en DNA maar ook met planten en mensen. “Met deze specialisatie lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van kennis en technologieën in dienst van mens en milieu. Dat is een mooi vak.”


Mariëlle kijkt met veel plezier terug op haar stage in Nieuw-Zeeland. Ze werkte in 2011 vier maanden mee met bijzondere onderzoeken op de Auckland University. “Daar hebben ze een faculteit met onderzoeken op het gebied van Life Sciences. Ik kwam terecht bij een onderzoeksgroep van Thomas Proft. Deze groep houdt zich bezig met de bacterie Group A Streptococcus (GAS). Mijn project was om twee eiwitfragmenten te verkrijgen uit GAS en uiteindelijk te zuiveren. Dit was erg leuk en leerzaam. “Tijdens mijn stage heb ik verschillende technieken goed onder de knie gekregen. Er waren veel aardige mensen en zij gaven mij genoeg vrijheid.” Mariëlle verkende daarnaast het land en leerde veel mensen kennen. 

Inmiddels is Mariëlle afgestudeerd. “Ik wil onderzoek gaan doen. Het maakt me niet uit in welke branche, als ik maar een uitdagende baan heb waarbij ik me niet verveel.”