Wat vind jij?

Ik wil verschil maken in de wereld. - Proef website Proef.info Verhalen

Ik wil verschil maken in de wereld.

Raphaël zit in het tweede jaar en hij zit helemaal op zijn plek. “Praktijk en theorie worden goed afgewisseld. Er wordt aandacht geschonken aan de persoonlijke motivatie van de studenten en daardoor merk je dat je als persoon groeit. De docenten zijn goed bereikbaar en je kunt lekker informeel met ze praten. De sfeer in de klas is prima.”

In zijn vrije tijd is Raphaël docentondersteuner op de Pieter Pontes Zeeman-school en helpt hier middelbare scholieren op het gebied van e-learning. Daarnaast assisteert hij de docenten. “Ik vind het geweldig om anderen te kunnen helpen met mijn kennis. Vorig jaar is hij met de docenten met de docenten naar Zwitserland gegaan voor een bezoek aan CERN, een Europese organisatie voor nucleair onderzoek. Deze reis was een leerzame ervaring!”

Als Raphaël over twee jaar zijn diploma in handen heeft, gaat er een wereld voor hem open. “De mogelijkheden zijn eigenlijk ongekend als je afgestudeerd bent van deze opleiding. Chemie is een héél stabiele sector en werkloosheid bestaat bijna niet in ons werkgebied. Wij ontwikkelen een sterk probleemoplossend vermogen en dat komt goed van pas in je toekomstige functie. Of je nu gaat werken in een laboratorium of je eigen bedrijf opstart.

Misschien ga ik onderzoeken doen naar een betere energiebron waardoor ook arme mensen gebruik kunnen maken van energie. Daarmee komt het welzijn van de wereld weer wat meer in balans. Misschien is die ambitie niet haalbaar, maar ik ga ervoor. En het belangrijkste is dat ik iedere dag doe wat ik leuk vind. Dat ik het gevoel heb dat ik iets positiefs bijdraag aan de wereld.”

Tip van Raphaël aan toekomstige hbo-studenten:

“Doe een keer mee aan een meeloopdag! Je ziet dan maar een klein deel van de studie, maar het is heel leuk en kan je sterken in je keuze. Daarnaast kun je de open dagen bezoeken. Kies je voor Chemie, dan werk je aan de toekomst. Wees een inspiratiebron voor anderen en doe je best. Welke opleiding je ook kiest. Mijn motto is: Live your life as a proton (positively)!”