Wat vind jij?

Ik neem deel aan het Analytical Sciences Talent Programme. - Proef website Proef.info Verhalen

Ik neem deel aan het Analytical Sciences Talent Programme.

Charlotte is derdejaars student chemie aan het hoger laboratorium onderwijs. Sinds september 2015 neemt zij deel aan het Analytical Sciences Talent Program (ASTP). Dit is een driejarig Engelstalig talentenprogramma voor topstudenten die chemie of life sciences studeren aan een Nederlandse hogeschool. Wat is nou een talentstudent? Hiervoor hoef je echt niet alleen maar tienen te halen. De studenten die deelnemen aan dit talentenprogramma zijn vooral heel erg enthousiast over (analytische) chemie en zijn heel erg gemotiveerd.

Als ASTP-student zit je in een klas met studenten van verschillende hogescholen en met verschillende nationaliteiten. Studenten beginnen in het tweede jaar van hun opleiding en volgen dit programma naast hun huidige studie. In elk van de drie jaren volg je als ASTP-student acht zaterdagcursussen en een zomercursus, je gaat op bezoek bij verschillende bedrijven, neemt deel aan zogenoemde challenges, loopt stage bij toonaangevende bedrijven en je begint al met het bouwen van je netwerk.

Charlotte volgt dit programma vooral voor zichzelf:
“In ASTP heb ik meer geleerd over analytische technieken en praktische vaardigheden dan ik op school zou hebben geleerd. Doordat je al veel mensen uit het vakgebied leert kennen heb ik al de kans gehad om stage te lopen en mijn volgende stage te regelen. ASTP geeft mij een beter beeld van de verschillende werkgebieden van analytische chemie. Daarnaast motiveren de andere ASTP-studenten mij om meer te leren en harder te werken.”

Wanneer je het programma succesvol afrondt heb je extra kennis en ervaring en een goed netwerk om je carrière te starten. Het ASTP-certificaat maakt je extra interessant voor werkgevers. Wil jij meer lezen over dit talentenprogramma? Lees dan verder op www.ti-coast.com/astp!