Wat vind jij?

Chemie biedt veel uitdagingen en is veel breder dan de meeste mensen denken. - Proef website Proef.info Verhalen

Chemie biedt veel uitdagingen en is veel breder dan de meeste mensen denken.

Ik heb gekozen voor Chemie omdat op de middelbare school scheikunde een van mijn beste vakken was en de economie kant mij helemaal niet aanstond. Aangezien de practica van scheikunde het leukste waren op de middelbare school leek het me ook leuk om hier op door te gaan, ook verwachtte ik dat er op een HBO opleiding nog meer practicum bij komt kijken (wat uiteindelijk ook gebleken is: meer practicum lessen dan theorie).

Ik vind de opleiding Chemie erg leuk omdat het niveau hoog is en er veel tijd is voor practica. Mijn ambitie is om in het chemische bedrijfsleven omhoog te klimmen tot een goede functie. Door het zoeken van nieuwe uitdagingen leer je steeds meer. Uiteindelijk wil ik na het bedrijfsleven docent worden in de scheikunde, omdat ik het erg leuk vind om kennis door te geven.

Ik kan de opleiding Chemie aan iedereen aanraden die enigszins geïnteresseerd is in bèta vakken. Chemie biedt veel uitdagingen en is veel breder dan de meeste mensen denken. Een goede chemicus is iemand die steeds opnieuw zichzelf vraagt: waarom? Waarom gebeurt dit, en waarom doe ik dit op de manier zoals ik het nu doe?

Ruud van Eekelen