Ik vind de opleiding goed georganiseerd en de connectie met de docenten is bijzonder goed.

Waarom ik voor Chemie gekozen heb? Heel simpel; je kunt er allerlei kanten mee op. Als je in de derde klas je specialisatie  Applied Science of Life Science doet, is de keuze voor werk later alsnog breed. Vaccins maken, medicijnen maken, nieuwe dingen in DNA ontdekken, groenere manieren voor producten bedenken.... noem maar op. Mijn ambitie is om verder te gaan met een master op de universiteit, die ik mag volgen omdat Chemie op de juiste manier aansluit aan het niveau van de universiteit. Chemie geeft mij nu al een hand om zelfstandig te leren werken. In de toekomst zie ik mijzelf dus als een goed opgeleide studente werken in een bedrijf waarin ik met ziektes d.m.v. de DNA-werking kan werken. En als ik dat eens beu raak, kan ik alsnog vele kanten op die mij allemaal aantrekken!

Ik vind de opleiding goed georganiseerd en de connectie met de docenten is bijzonder goed. Je krijgt meestal op dezelfde dag nog een antwoord terug als je een vraag per mail verstuurt, of ze maken tijd voor je vrij op school. Verder vullen de vakken met de practicums elkaar goed aan en is de opbouw van makkelijk naar moeilijk juist. Een goede chemicus is iemand die kennis heeft van allerlei takken in de chemie en kan toepassen, wat de opleiding op de HZ goed doet. Het is duidelijk wat er van je verwacht wordt. Ik kan de opleiding Chemie aan iedereen aanraden omdat de keuze breed is en je nog tijd genoeg krijgt om te bedenken wat je wilt als specialisatie, de connectie met de docenten goed is en ze willen je altijd helpen, de vakken goed aanvullen op de rest en een verdere toekomst op de universiteit mogelijk is. 

Een tip die ik toekomstige studenten wil meegeven is: Gewoon doen! Gewoon Chemie studeren aan de HZ, je krijgt er geen spijt van.

Amanda van den Berge