Wat vind jij?

Een dag vol technologie - Proef website Proef.info Verhalen

Een dag vol technologie


Naam: Gerard 't Lam

Geboortedatum: 28-06-1990

Opleiding: Chemische technologie (spec. International Water Technology)

Beroep: student/ stage HBO

Loopt stage bij: VION Food Group Eindhoven

Functie over 25 jaar? Hopelijk heb ik dan zo veel ervaring in mijn internationaal georiënteerde functie, dat ik door kan groeien naar een mooie (leidinggevende) functie met vaste standplaats

Hobby's: Tennis, fitness en kitesurfen

7:30 Alweer verslapen, snel even douchen, wat eten en naar de hogeschool.

8:30 Net gearriveerd; voor ik begin, eerst even goed wakker worden met een kop koffie….

9:00 Eenmaal op het lab eerst de installatie checken; pH en fluxen kloppen nog allemaal, gelukkig. De tussentijdse meetresultaten noteren, hier en daar nog instellingen veranderen en ondertussen mijn spullen op kantoor leggen.

9:45 De andere onderzoeksgroepen zijn er ook al, dus het is tijd voor een stukje gezonde concurrentie…. wie o wie heeft het best draaiende onderzoek? Ik natuurlijk….

10:15 Lekker bezig met verslaglegging en de verwerking en interpretatie van de resultaten. Mooi om te zien hoe een verslag zo vorm krijgt. ‘Resultatenverwerking’ klinkt heel mooi. In werkelijkheid is het gewoon stoeien met getallen die allemaal uiteraard net niet kloppen. Maar goed, aan het einde van de rit kom ik er tot nog toe gelukkig uit.

13:00 Pauze, heerlijk op naar de koffie en sandwich. Kan nu helaas niet te lang pauzeren want ik heb vanmiddag een vergadering met de onderzoeksbegeleiders, dus ik moet wel het een en ander voorbereid hebben.

13:20 Weer inloggen op de pc en snel verder; moet toch telkens weer wennen aan het Engels, dat hier als voertaal wordt gebruikt.

15:20 Begint al flink richting de vergadering te draaien; de algemene delen van het verslag zijn al aardig klaar, ook al wat definitieve resultaten op orde. Op naar de meeting!

16:20 Net uit de vergadering; redelijk positieve geluiden vanuit de begeleiders gelukkig, maar uiteraard heb ik ook weer flink (verbeter)werk meegekregen. Gelukkig maar, liever nu dan achteraf.

16:50 Alles opgeruimd, bij de reactor gekeken, pH weer genoteerd en de reactor klaargemaakt voor de nacht.

17:20 Stop nu de sleutel in de voordeur thuis, weer een dag flink productief geweest. Op naar een relaxed avondje thuis!