Interview Akif Baser, student PFT voltijd

"Ik heb geen moment spijt van deze opleiding"

“Ik wilde graag iets met scheikunde, wiskunde en natuurkunde doen”, vertelt derdejaarsstudent Akif Baser. Ik bezocht verschillende open dagen van opleidingsinstituten die chemische technologie aanbieden, maar het sprak me niet aan: té chemisch, té chaotisch. Tot ik op de website van De Haagse Hogeschool bij Process & Food Technology uitkwam. Ik ben gaan proefstuderen en heb me direct ingeschreven. Dít was wat ik zocht.”

Geen moment spijt

“Ik heb nog geen moment spijt van mijn keuze gehad. Ik zie Process & Food Technology eigenlijk als ‘toegepaste scheikunde’. Ik houd van berekeningen maken, in het lab werken en leren over chemische processen en processen bij chemische bedrijven. En dat is precies wat ik tijdens mijn studie allemaal leer en later in de praktijk hoop toe te passen. Fijn is dat ik al een stage heb mogen doen; daardoor loop ik drie maanden voor op het reguliere studieprogramma. Dat kan hier gewoon, lekker flexibel! Verder vind ik de medestudenten en de leraren tof; mijn beste vrienden heb ik hier op school.”

Toekomstkansen

“Na deze opleiding wil ik graag doorstuderen aan een universiteit en minimaal mijn master halen. Ik kijk hiervoor ook naar mogelijkheden in het buitenland, want ook daarvoor biedt Process & Food Technology een heleboel mogelijkheden. Ik zal me in elk geval richten op de chemische kant. Voedingsmiddelen zijn ook interessant en bieden toekomstperspectieven, maar het spreekt me simpelweg minder aan. Ik ben overigens ook voorzitter van de studentenvereniging; door de flexibiliteit van de opleiding kun je alles naar eigen inzicht plannen zodat je ook tijd hebt voor andere zaken!”