Wat vind jij?

Wat is Chemische Technologie? - Proef website Proef.info Verhalen

Wat is Chemische Technologie?

Je staat er niet bij stil, maar veel producten in ons dagelijks leven worden gemaakt met behulp van chemische technologie. Hoe wordt bijvoorbeeld bier, verf of wasmiddel gemaakt? Of hoe kun je van vies water bruikbaar water maken? Ben jij nieuwsgierig naar dit soort technische processen? Tijdens de opleiding Chemische Technologie leer je het proces van ontwikkelen, bewaken en verbeteren van een product. 

Tegenwoordig erg belangrijk, want producten moeten steeds beter, goedkoper en milieuvriendelijker worden. Chemische technologie is een onmisbaar element in de huidige samenleving. Als chemisch technoloog / procestechnoloog vertaal je chemisch laboratoriumonderzoek naar grootschalige productieprocesen. Je ontwikkelt nieuwe producten en grootschalige productietechnieken. Je zorgt voor de afstemming tussen productontwikkeling in het laboratorium en de productie in de fabriek. 

Bij de opleiding Chemische Technologie werk je op het kruispunt van chemie, wiskunde, natuurkunde, economie en management. Je bent de spin in het web waar veel vraag naar is. Het bedrijfsleven staat te springen om chemische technologen / procestechnologen. Voorbeelden van bedrijven waar je aan de slag kunt: Shell, Ten Cate, Akzo Nobel of Zeton