Wat vind jij?

Forensisch marktonderzoek - Proef website Proef.info Verhalen

Forensisch marktonderzoek


Naam: Cynthia zwart
Geboortedatum: 24-08-1983
Opleiding: Biotechnologie (spec. Forensic Science)
Beroep: Forensisch onderzoeker
Loopt stage bij: Forensicon BV Leeuwarden
Functie over 25 jaar? Forensisch onderzoeker met heel veel kennis en ervaring
Hobby's: Forensic science, lezen, films kijken

8:00 Goodmorning! Mijn dag begint met tas(sen) uitpakken en computer starten. Ik heb een tic om veel spullen met me mee te slepen, met als gevolg dat ik elke dag twee trappen op en af moet met twee tassen en drie mappen in mijn handen. Handig…. Als alle spullen weer zijn uitgepakt en op hun plaats liggen, is de computer inmiddels ook wakker. Eerst mail openen en controleren op nieuwe berichten.

10:00 Koffie!! (nou ja, eigenlijk thee), even weg van de computer. Ik ben inmiddels begonnen aan een marktonderzoek. Uitzoeken wat wij, als forensisch instituut, kunnen betekenen voor een specifieke doelgroep. Eventueel kan ik met deze informatie een training opzetten of aangeven welke forensische werkzaamheden van belang kunnen zijn voor hen. Bij het uitvoeren van het marktonderzoek leer ik veel over deze doelgroep wat ik nog niet wist. Altijd interessant om tijdens mijn werk met allerlei nieuwe dingen in aanraking te komen! 

12:00 Lunch.

12:30 Ik ga vanmiddag verder met het uitwerken van procedures. In het forensische werkveld is het heel belangrijk dat elke procedure op een bepaalde manier wordt uitgevoerd en dat die werkwijze goed vastligt. Alle procedures worden vastgelegd, zodat ze altijd op dezelfde manier worden uitgevoerd en de kwaliteit zo gewaarborgd blijft.

16:00 Overleg met een stagiaire van de afstudeerrichting Forensic Sciences (dezelfde opleiding als ik heb gevolgd). We praten over wat ze allemaal heeft gedaan en hoe ze nu verder gaat met haar opdracht.

17:00 Einde van de werkdag. Alle tassen weer inpakken en de computer afsluiten. Vandaag was echt een ‘computerdag’. Niet alle dagen zijn zo; het kan zomaar gebeuren dat ik een hele dag in een laboratorium doorbreng, of op locatie een forensisch onderzoek sta uit te voeren.