Wat vind jij?

Cas Kuijken - Proef website Proef.info Verhalen

Cas Kuijken

“Twee dingen vind ik erg leuk: slagwerk en techniek. Na het vwo was de keuze dan ook conservatorium of een technische opleiding.

Ik ben naar een voorlichting van Hans van de Loo geweest en toen wist ik het: dit gaat het worden. Conservatorium kan altijd nog. Andersom wordt het moeilijker.

Waarom Fontys in Eindhoven? Heel simpel, het is dicht bij huis. Ik wil niet op kamers. 

Tot nu toe is de studie me meegevallen. Ik heb mijn verborgen interesse voor natuurkunde gevonden. Ik wil echt graag weten hoe dingen werken en daar zelf achter proberen te komen.

Ook het studeren is meegevallen. Je bent wel 35 uur of meer bezig met je studie, maar er is zeker nog tijd voor andere dingen. Gelukkig wel, er is meer dan natuurkunde. 

De sfeer is hier erg goed. Het is een kleine opleiding, je komt elkaar vaak tegen. Er zijn veel sociale contacten, met studenten uit de hele opleiding.

Wat ik mis? Ik zou het leuk vinden als we meer multidisciplinair zouden kunnen werken met studenten uit andere vakgebieden. Dat gebeurt in het bedrijfsleven ook. En misschien ook iets totaal anders in je rooster: muziek of sport bijvoorbeeld.

Vraag je je af waarom dingen werken zoals ze werken? Dan kan Technische Natuurkunde iets voor je zijn. 

Tip: Je moet tijd willen steken in de opleiding. Luiheid is hier geen handige eigenschap. Ook: schrik niet van de wiskunde en schrik niet van het vele werk. Alles is een kwestie van goed plannen. Dat moet je zelf doen. Natuurlijk word je er bij begeleid. Ik ben veel op school. Daarvoor moest wel een knop om. Dat is gebeurd.